Vizualno stilizirani miks horora, trilera, fantazije, komedije i drame!

Kate Hudson i Jun Jeon Seo u napetom i dirljivom kriminalističkom nadnaravnom trileru koji nam stiže u kina!

Nakon uspješnih filmova “Loše društvo” i “A Girl Walks Home Alone at Night” prikazanih na desecima filmskih festivala diljem svijeta, među kojima su Venecija i Sundance, za svoj treći filmski projekt mlada redateljica Ana Lily Amirpour izabrala je kriminalistički triler MONA LISA I KRVAVI MJESEC. U ovoj vizualno stiliziranoj mješavini horora, trilera, fantazije, komedije i drame glavne su uloge ostvarile Kate Hudson i mlada korejska glumica Jun Jong Seo, a u ostalim ulogama pojavljuju se Ed Skrein i Craig Robinson. Kriminalistički triler MONA LISA I KRVAVI MJESEC u domaća kina stiže u četvrtak, 22. prosinca, a mi ovom prilikom donosimo kino najavu.

Preko punog desetljeća djevojka s neobičnim moćima (Jung Seo) zatočena je u bolnici za mentalno oboljele. No, jedne noći prilikom izlaska krvavog mjeseca njezine se moći bude iz dugogodišnjeg sna te ona bježi iz umobolnice i uskoro se nađe potpuno sama u modernoj civilizaciji na uzavrelim ulicama New Orleansa. Bosonoga, bez ičega, poput gladnog novorođenča ona započinje s avanturom u kaotičnom francuskom gradskom kvartu gdje se uskoro susretne s mnogim čudnjikavim stanovnicima ovog hedonističkog grada, uključujući striptizetu Bonnie (Hudson) te dilera droge Fuzza (Skrein) dok im je svima policajac Harold (Robinson) za petama…

Kao Britanka koja je odrasla u Americi, redateljica Amirpour oduvijek se osjećala pomalo kao autsajderica pa je najviše voljela gledati fantastične filmove koji su upravo autsajderima poput nje davali najveću moć. U njezinim je filmovima najveći antagonist upravo sustav, način na koji on nameće određene norme ponašanja na ljude te u konačnici utječe na to kako ljudi vide jedni druge. S nadnaravnim trilerom MONA LISA I KRVAVI MJESEC redateljica Amirpour željela je stvoriti potpuno novi tip junakinje koja se suočava s problemima moderne i kaotične stvarnosti. To je, na neki način, avanturistička bajka koja istražuje osobnu slobodu u društvu okrenutom naopačke zbog kojeg se mnogi od nas ne mogu osjećati slobodnima.

Za glavne uloge Amirpour je izabrala izvrsne Kate Hudson i Jun Jong Seo. Hudson je svoju prvu ulogu ostvarila 1997. godine u havljenom nezavisnom filmu “200 cigareta”, ali je pozornost kritike i svijeta na sebe privukla tri godine poslije ulogom u filmu Camerona Crowea “Put do slave” koji joj je donio nagradu Zlatni globus te nominacije za prestižne nagrade Oscar i BAFTA u kategoriji najbolje sporedne glumice. Mlada korejska glumica Jun Jong Seo svoju je prvu ulogu ostvarila 2018. godine u remek-djelu “Izgaranje” redatelja Leeja Changa Donga u kojem je odigrala glavnu žensku ulogu.

Kriminalistički nadnaravni triler MONA LISA I KRVAVI MJESEC svoju je premijeru imao na filmskom festivalu u Veneciji gdje je u konačnici osvojio tri nagrade, a također se nalazio i u službenoj konkurenciji za nagradu Zlatni lav. Riječ je o filmu kojeg su vrlo dobro prihvatile i publika i kritika te u kojem su pored glumačkih ostvarenja i režije posebno hvaljene glazba i fotografija.

Film MONA LISA I KRVAVI MJESEC u domaća kina stiže u četvrtak, 22. prosinca!

Povezane vijesti