Pariška romantična drama s nikad boljom Leom Seydoux!

JEDNOG LIJEPOG JUTRA ambiciozan i hrabar novi film renomirane redateljice Mije Hansen-Løve dirljiva je priča o obitelji, gubitku i ljubavi!

Odmah nakon što je premijerno prikazan na Festivalu mediteranskog filma u Splitu, novi film ugledne redateljice Mije Hansen-Løve stiže u domaća kina. Riječ je o ambicioznom i hrabrom uratku u kojoj je možda i najbolju ulogu u dosadašnjoj karijeri ostvarila fenomenalna francuska glumica Lea Seydoux koja iza sebe u posljednjih deset godina ima već niz vrlo uspješnih i hvaljenih nastupa od kojih se posebno izdvaja onaj u “Plavo je najtoplija boja”. Za ulogu u filmu JEDNOG LIJEPOG JUTRA Seydoux je nominirana za prestižnu nagradu Europske filmske Akademije u kategoriji najbolje glumice, a sam je film na 75. filmskom festivalu u Cannesu osvojio posebnu nagradu Director’s Fortnight. Romantična drama JEDNOG LIJEPOG JUTRA u domaća kina stiže u četvrtak, 29. lipnja, a mi ovom prilikom donosimo njegovu kino najavu.

Sandra (Seydoux) je mlada majka koja samostalno odgaja kćerku te istovremeno redovito posjećuje bolesnog oca. Dok se ona i njezina obitelj žustro bore oko toga kako ocu osigurati potrebnu skrb, Sandra se ponovno povezuje s Clementom (Poupaud), prijateljem kojeg dugo vremena nije vidjela. Premda se Clement nalazi u ljubavnoj vezi, njih se dvoje uskoro upuštaju u strastvenu aferu…

Redateljica Mia Hansen-Løve ujedno je i scenaristica filma, a još u fazi dok ga je pisala na umu je imala da će glavnu ulogu Sandre tumačiti upravo Lea Seydoux. Hansen-Løve u jednom je intervjuu priznala da je scenarij pisala između 2019. i 2020. godine te da je za priču djelomično bila inspirirana vlastitim iskustvom kojeg je prolazila sa svojim bolesnim ocem te je, stavljajući priču na papir, sama pokušala shvatiti kroz što sve prolazi. Filmom JEDNOG LIJEPOG JUTRA Hansen-Løve željela je istražiti osjećaje koji se nalaze na različitoj strani spektra – osjećaj tuge, ali i osjećaj ponovnog rađanja, početka novog života. Kako je i sama izjavila, ovaj je film priča o osobi koja se nalazi u žalosti za nekime tko je, zapravo, još uvijek živ.

Rezultat svega je iznimno suptilan i fantastično odglumljen filmski pogled na život i ljubav. Kritičari diljem svijeta posebno su bili oduševljeni upravo Leom Seydoux, a mnogi su ulogu upravo u ovom filmu proglasili najboljim glumačkim nastupom njezine dosadašnje karijere. Na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes, film je do danas prikupio 93% pozitivnih ocjena filmske kritike temeljenih na preko 130 zaprimljenih tekstova što JEDNOG LIJEPOG JUTRA ujedno čini i jednim od najhvaljenijih filmova godine. Kako bi se što bolje uklopila u ulogu koju je za nju zamislila, redateljica Hansen-Løve odlučila je “ogoliti” glumicu Leu Seydoux koju smatra “super seksi s nevjerojatnom dozom privlačnosti”. Upravo iz tog razloga lik Sandre u ovom filmu daleko je od glamuroznog, već se radi o vrlo realnom i surovom portretu osobe kako bi gledatelji dobili priliku vidjeti njezinu dubinu koja se krije ispod ljepote same glumice.

U svojoj karijeri koja sada traje gotovo dvadeset godina, Mia Hansen-Løve ostvarila je mnoge zapažene festivalske uspjehe, prvenstveno s filmovima kao što su “Sve je oprošteno” i “Stvari koje dolaze” za koji je na festivalu u Berlinu osvojila Srebrnog medvjeda za režiju. Prošle godine domaća kino publika mogla je vidjeti njezin hvaljeni i nagrađivani film “Bergmanov otok” s kojim se natjecala u službenoj konkurenciji festivala u Cannesu. JEDNOG LIJEPOG JUTRA svakako predstavlja vrhunac njezinog redateljskog rada, što zbog autobiografskih elemenata što zbog njegove same kvalitete.

Romantična drama JEDNOG LIJEPOG JUTRA od četvrtka, 29. lipnja u kinima!

Povezane vijesti