Mlada britanska senzacija u jednom od najboljih filmova godine!

Paul Mescal prošlog je tjedna dobio nominaciju za prestižnu nagradu Oscar za fantastičan nastup u mini remek-djelu “Poslije sunca”! Od 9. veljače u kinima!

Preko 60 raznih nagrada i priznanja do danas je osvojilo mini remek-djelo POSLIJE SUNCA, redateljski dugometražni prvijenac mlade britanske autorice Charlotte Wells. Osim što ga je i režirala, Wells je POSLIJE SUNCA i napisala, a riječ je o vrlo intimnoj i pomalo autobiografskoj priči o odnosu oca i kćeri tijekom njihovog zajedničkog ljetovanja u Turskoj. POSLIJE SUNCA domaći su kritičari gotovo jednoglasno proglasili jednim od najboljih filmova godine. To je djelo koje je na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes skupilo čak 95% pozitivnih ocjena filmskih kritika – od preko 200 zaprimljenih tekstova, a niti ocjena publike ne zaostaje pretjerano za tom fascinantnom brojkom. Mini remek-djelo POSLIJE SUNCA u domaća kina stiže nam u četvrtak, 9. veljače.

Na neglamuroznom rezortu za odmor u Turskoj, 11-godišnja Sophie provodi vrijeme sa svojim dražesnim ocem Calumom (Paul Mescal). Kako se vrijeme njezinog ulaska u adolescenciju uvelike nazire na horizontu, Sophie jedva da je svjesna problema u kojima se nalazi Calum, a koje on od nje skriva. Dvadeset godina kasnije, Sophie se s nježnošću prisjeća posljednjeg praznika kojeg su proveli zajedno, a upravo to prisjećanje postat će snažan i srceparajući portret njihovog odnosa dok ona istovremeno pokušava povezati oca kojeg je poznavala s muškarcem kojeg nije.

Pored činjenice što je film kvalitetno napisan i izvrsno režiran, dvije apsolutno najveće zvijezde su mu Paul Mescal i Frankie Corio. Premda se Mescal u nedavnoj prošlosti već iskazao dobrim glumačkim nastupima, prvenstveno u drami “Mračna kći” redateljice Maggie Gyllenhaal, nastup u filmu POSLIJE SUNCA prva mu je prava glavna uloga, a prema mišljenju mnogih upravo je ovdje pokazao svu raskoš svog glumačkog umijeća i to na vrlo suptilan način portretirajući mladog oca koji svoje probleme relativno uspješno skriva od kćerke. A koliko je njegov nastup oduševio govori i činjenica što je prošloga tjedna nominiran za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji glavne muške uloge. Frankie Corio, s druge strane, rođena je 2010. godine i  za nju je ovo bilo prvo filmsko iskustvo ispred kamere za koje je do danas već pobrala zavidan broj nagrada raznih Udruženja filmskih kritičara te međunarodnih festivala.

Jedan od producenata filma je dobitnik nagrade Oscar Barry Jenkins, širokoj publici vjerojatno najpoznatiji kao scenarist i redatelj remek-djela “Moonlight” koji je 2015. godine osvojio Oscara u kategoriji najboljeg filma. Talentirana ekipa iza i ispred kamere uspjela je snimiti velik i emocijama nabijen film koji baš nikoga neće ostaviti ravnodušnim i s kojim će se mnogi gledatelji moći poistovijetiti budući su teme kojih se isti dotiče, a to su u prvom redu mlado roditeljstvo s jedne odnosno poznavanje vlastitih roditelja s druge strane, poprilično univerzalne. POSLIJE SUNCA jedan je od najhvaljenijih filmova godine koji se nikako ne smije propustiti.

Drama POSLIJE SUNCA u domaća kina stiže u četvrtak, 9. veljače!

Povezane vijesti