Film kojeg je samo u Francuskoj pogledalo preko 700.000 ljudi!

NEVIN, kriminalistička komedija o obitelji koja se upušta u pljačku, potpuno zaludila gledatelje!

Iz naše perspektive čini se kao da se radi o nekom drugom univerzumu, ali u Francuskoj je domaći film apsolutna svetinja kada se radi o kino rezultatima. Tako je novu kriminalističku komediju NEVIN u tamošnjim kinima do danas vidjelo preko nevjerojatnih 700.000 gledatelja što ovaj novi film scenarista, redatelja i glumca Louisa Garrela čini jednim od najgledanijih francuskih filmova u posljednjih nekoliko godina kada su nezavisni uratci u pitanju. Pored sjajne gledanosti film je također dobio i najviše nominacija za prestižnu francusku nagradu Cesar – njih čak jedanaest, a u konačnici se ovjenčao s dva priznanja i to u kategorijama najbolje sporedne ženske uloge te najboljeg originalnog scenarija. Kriminalistička komedija NEVIN iznimno je zabavna priča o obitelji koja se upušta u pljačku, a koja u naša kina stiže u četvrtak, 4. svibnja!

Kada Abel (Louis Garrel) sazna da se njegova 60-godišnja majka Sylvie (Anouk Grinberg) namjerava udati za muškarca koji se nalazi u zatvoru, potpuno izgubi živce. Uz pomoć svoje najbolje prijateljice Clémence (Noémie Merlant), Abel će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi zaštitio svoju majku. Ali upoznavanje Michela (Roschdy Zem), njegovog novog očuha, moglo bi mu ponuditi jednu potpuno novu perspektivu o kojoj do tada nije niti razmišljao…

Nakon što je prošle godine premijerno prikazan na filmskom festivalu u Cannesu gdje je pobrao hvalospjeve kritike, NEVIN je započeo s kino distribucijom po Francuskoj i u vrlo kratkom roku postao apsolutnim hitom. Njegov redatelj, scenarist, a ujedno i glavni glumac iznimno zabavnom pričom u potpunosti je uspio zaluditi domaću publiku koja je hvalila film na sva zvona. Niti kritika nije ostala ravnodušna, budući je film do danas na popularnoj internetskoj stranici RottenTomatoes koja se bavi objavljivanjem tekstova filmskih kritičara diljem svijeta prikupila savršenih 100% pozitivnih ocjena.

Louis Garrel jedan je od najpopularnijih francuskih glumaca i redatelja današnjice. Iza sebe već ima tri snimljena uspješna filma, a oba su mu roditelja također režiseri. Inspiraciju za film NEVIN dobio je od svoje majke, Brigitte Sy koja je više od dvadeset godina održavala radionice po francuskim zatvorima gdje je upoznala svog kasnijeg supruga i Garrelovog očuha. Za njega se također i udala upravo u zatvoru, a sve to Garrel je ukomponirao u priču svoje kriminalističke komedije NEVIN te ubacio element pljačke koji je, naravno, izmišljen. Za razliku od svih prethodnih Garrelvih filmova koji su snimani u Parizu, NEVIN je u cjelosti snimljen u Lyonu, a sam redatelj odlučio je raditi s glumicom Noémie Merlant nakon što je vidio njezin izvrstan nastup u filmu “Pariz, 13. okrug” redatelja Jacquesa Audiarda. Ta se odluka očito pokazala ispravnom, jer je upravo Merlant u konačnici osvojila prestižnu nagradu Cesar za nastup u ovom filmu u kategoriji najbolje sporedne glumice.

Uz vrlo raspoložene glumačke nastupe cijele postave, vrlo zabavnu priču ispunjenu napetošću, nevjerojatnim situacijama i humorom te fantastične kritike koje dolaze sa svih strana, nesumnjivo je da je NEVIN kriminalistička komedija koju se svakako ne smije propustiti!

Kriminalistička komedija NEVIN od četvrtka, 4. svibnja stiže u kina!

Povezane vijesti